torsdag, september 30, 2010

Medelålders

Jag har blivit provocerad av en världsförbättrare. (Kan tyvärr inte bjuda på några detaljer.) När ens egna synpunkter är klokare än en världsförbättrande idealists, då är timmen slagen. Då har medelåldern börjat. Äntligen.

Jag tillhör den lilla, luttrade gruppen människor som inte har några problem med att bli äldre. Vissa av oss blir rikare, snyggare och lyckligare med tiden.

Till er someventuellt tycker det är jobbigt att bli äldre kan jag bara säga att det mesta blir bättre med lite tid. Mitt senaste exempel är när jag åt några smörgåsrån till frukost. De gamla, lite sega var så jäkla mycket godare än de nyare spröda.

Etiketter:

onsdag, september 29, 2010

*onämnbart* - uppdaterad

Okej jag måste skriva om det. Om det som hände mig för nån timme sen. Jag satt i köket. Hörde skrik utifrån. Små skrik, som typ från nåt litet. Jag tyckte det var konstigt men drog inte nån slutsats (försvarsmekanism? förträngning?) Men så slår det i kattluckan. Och sekunden innan det letar sig ändå tanken fram - var det en fågel som skrek? En fågel som höll på att bli uppäten?

Nej. Det var en jätteråtta. Som katten kom med i munnen. Och springer raka vägen ned i källaren med.

Jag har faktiskt inte ord för hur ångesten sprider sig i mig. Den där äckliga känslan, som bara tiotusentals års nedärvda instikter kan ge. Irrationellt och helt oantastligt för glada positiva tankar, rationella argument och försvarsmekanismer. Ångesten bara sprider sig och sprider sig.

Flera minuter senare sitter jag blick stilla på köksstolen med fötterna uppdragna under kroppen och andas konstigt.

Självklart var jag och barnet (som tack och lov sov i sin säng) ensamma hemma. Det här med katterna är lite S bord. Jag fixar inte såna här situationer. När jag lugnat ned mig lekte jag med tanken på att skärpa till mig och bara gå ned och lösa situationen. Men - nej.

Jag vet att det finns människor därute som vet precis vad jag menar.

Uppdatering: S kom hem och gick modigt ned i undervåningen. Där hittade hon två (2) döda harungar. En hade dött inne, för den hade kissat på golvet.

Just nu sitter det sedan en stund en vuxen hare utanför vårt hus.

Välkommen till naturen.

Etiketter: ,

tisdag, september 28, 2010

Nytt just nu

Det som känns värt att nämna i dagsläget är att Golfströmmen sakta men säkert håller på att packa ihop. Det sätter mina Skåne-planer i lite risigt läge. För att inte tala om en hel del andra planer. Kanske får köpa nån trevlig liten stuga med sjötomt i Afrika? Fan att allt ska va så krångligt!

Okej, det kanske inte är nåt nytt för alla andra, men jag har inte uppmärksammat detta innan.

Sen har tydligen FN tillsatt en post som den högste ansvarige för kontakt med liv från yttre rymden. Körigt på jobbet?

Nu måste jag avsluta detta nyhetsbrev och äta spaghetti, vi hörs.

Etiketter: , ,

söndag, september 26, 2010

Återträff

Världens bästa återträff. Om man tar god mat, vin och de bästa brudarna - blir det en mycket bra kväll. Är inte så kaxig idag. Men väldigt tacksam! Världens bästa folksamling har varit hemma hos mig! Det känns väldigt fint att få vara en del av det.

Etiketter: , , , ,

onsdag, september 22, 2010

På tal om nåt helt annat

Gullgossens mamma skriver om nåt som jag själv upptäckt men förträngt. Om man gillar "Vi gillar olika" på facebook så dyker ens bild upp på Aftonbladet för alla man är fb-vän med. Detta är ett för mig ganska nytt fenomen, att allt man gör på nätet kan länkas ihop. I detta fall helt harmlöst, men tro mig, det kan vara värre.

En dag satt jag i godan ro och surfade på Expressen. I mariginalen till höger fanns bilder på några fb-vänner som hade gjort inlägg i kommentarsfält på Expressen. En av dem (en ytlig bekant på jobbet, nyligen frånskild småbarnsförälder) hade kommenterat i en artikel om svenskarna sexvanor, trekanter tror jag det var närmare bestämt. Jag kunde såklart inte låta bli att kolla. Det visade sig att personen i fråga hade skrivit en kommentar med pseudonym, men kommentarena var ganska få och det var inte svårt att lura ut vilken av dem som var skriven av min fb-vän. The horror!

Som ni förstår öppnar det här för helt nya och lömska möjligheter att göra bort sig för tid och evighet.

Etiketter: ,

Bloggtourettes

Nej jag var inte riktigt färdig ändå. Hörde nåt på P1 idag om att de andra partierna kanske ska se till att SD inte får några utskottsplatser i riksdagen. Får man göra så? Blir man inte lite trött? Och ligger det inte rätt mycket i det beteendet ändå? Det är ju en sak vad bloggare som jag sitter och spottar och fräser om (ja faktiskt) men när SD-mobbing i själva parlamentet är legio, jag då får till och med lilla jag en tankeställare.

Hanne Kjöllers text har spritts idag, "Vad kostar en man?" Jag har faktiskt inte tänkt på innan vad en man kostar, kan rekommendera läsningen men tänk er för innan ni går på kommentarerna. Herregud, det finns män som tar åt sig personligen av denna text. Som om ironi inte fanns. Humor, någon?

Och så var jag tillbaka på min gamla vanliga mognadsnivå. Folk är ju galna!

Etiketter: ,

Ja ja

Nu har jag typ lugnat ned mig och kanske inte har så mycket mer att säga om politiken. Mer än att jag ska inte va så negativ, folk gör ju så gott de kan och nästan alla är snälla. Och när jag uppnått en ny mognadsnivå och inte tycker att folk är så himla korkade hela tiden, då ska jag ta mig ton på allvar.

Tills dess ska jag beväpna mig med humor och tålamod.

Blir ledsen också ibland, när nån som står mig nära är ledsen. Och trött är jag också, men jag och min familj ska nog sova rätt gott nu. Bara kolla lite Arge Snickarn först. Det blir man så glad av!

Etiketter: ,

tisdag, september 21, 2010

Vad mera?

Oj det var länge sen jag fick ett sånt bryt på det politiska livet. Jag brukar flyta ovanpå och tänka att det ordnar sig, det spelar inte så stor roll.

Jag har fortsatt tänka på det här med att tycka olika, om främlingsfientlighet och intolerans som är så svårt för mig att acceptera. I vanliga fall har jag inte nåt problem med att folk (enligt min mening) är korkade. (Vilket jag tycker att väldigt många är.) Så länge det inte sitter öppet rasistiska personer i riksdagen så är jag fine med att merparten av medmänniskor säger och gör än det ena, än det andra superkorkade om mode, sport, politik, barnuppfostran, ekonomi och allt vad det är.

Det gnager i mig att man visst borde ta diskussionen, argumentera. Men hur då? Jag tycker inte någon jag har hört har lyckats med det. Vem kommer med vettiga argument till de som är emot invandrare i synnerhet och är främlingsfientliga och intoleranta i allmänhet? Jag vill höra en nationalekonom förklara vitsen med och vikten av migration. Till exempel.

Det som retar mig mest just nu är svenne-argumenten som folk slänger sig med utan att blinka. Jag hör bara privligerade svennar, som inte bor i storstädernas invandrartäta förorter och i andra områden där problemen med invandringen på riktigt känns och finns. De kan på allvar säga saker som typ "Man måste förstå att invandrare faktiskt berikar vår kultur!", "Tänk om vi inte hade pizza och kebab i Sverige." och "Hat mot invandrare är bara rädsla, rädsla för det okända." Nästa gång jag hör nåt sånt vet jag inte vad jag gör!

Det finns liksom problem med invandringen. Men på den där nivån tycker jag mycket argumentation ligger. Det är kanske inte konstigt att vi har sd i riksdagen då.

Etiketter:

måndag, september 20, 2010

Mera Fuck

Jag känner att jag vill förtydliga vad jag menar när det gäller hur jag ser på SD-röstare och att SD nu tyvärr finns i riksdagen. Det är full sprätt på Facebook, mängder av statusuppdateringar som påbjuder än det ena än det andra perspektivet på detta. Folk är verkligen engagerade, det är härligt. Först blev jag förvirrad av allt, men nu tror jag att jag har mina åsikter klart för mig.

Nej, jag vill inte vara vän med nån SD-röstare. Det tror jag inte att jag är heller, så det är ett statement som är ett slag i luften i och för sig, men jag har också tankar om att jag måste göra mina värderingar tydligare de kommande fyra åren, för rätt var det är träffar man på en sverigedemokrat.

De är rasister, varför skulle jag vara vän med en rasist? Någon sa att de har inga andra vänner utanför sin krets, det är som en sekt, då ska man inte välja bort dem. Mmm ... men min vänskap irl eller på fb är inte nån välgörenhetsapparat. Annars ett bra argument!

Von oben-perspektiven står verkligen som spön i backen. Jag hymlar inte med att jag anser mig vara förmer än en rasist, verkligen inte. Men att sverigedemokraterna skulle vara små darrande losers utan mål och mening (rädda är de framförallt enligt många), som man borde tycka synd om för att de är så intellektuellt och samhälleligt underpriviligerade - det köper inte jag. Det finns såklart människor på glid, i sektliknande sammanhang, som röstar på SD eller ännu mer obskyra partier. Men inte de flesta. 5,7% av befolkningen är det inte. Det här är helt vanliga männsikor med rasistiska åsikter.

Man ska inte förskjuta dem, håna dem och frysa ut dem säger folk. Jag säger att det är helt ok att inte vilja ha med dem att göra. Det är till och med ok att göra sig lustig över att de serverar bulgur på sin valvaka och att de ristar hakkors på sig själva. Att tycka att de är korkade.

Ansvaret för att allt ska bli bra, att Sverige ska bli rasistfritt och fint igen det ligger tydligen på såna som mig. Vi tänkande, politiskt korrekta och resursstarka personer som är creddiga och har förmåga att välja rätt. Det är uppenbarligen upp till oss att med argument, kärlek, kramar och gemenskap få sverigedemokraterna på rätt spår. Jag köper inte det heller.

Jag lyssnar inte på sverigedemokraternas argument och jag tror inte de lyssnar på mina. Jag är inte ens intresserad av vad de har att säga, för mig är de bara fel. Vi tycker helt enkelt olika. Vi befinner oss på var sin sida på skalan framlingsfientlig - främlingsvänlig, med allt vad det innebär. Det är bara så det är.

Så vad är min lösning? Jag tror det får handla om att höja lägstanivån. Det kommer alltid att finnas de som är mindre toleranta och jag antar att det är ok? Men den allmänna nivån på vad som är accepterat, den minsta gemensamma nämnaren som alla är beredda att ställa upp på, den måste höjas. Typ: man får inte slå barn. Att det är ok att slå barn är det i dag väldigt få som skulle ställa upp på i Sverige. I alla fall öppet. Så var det inte för några decennier sen, så saker kan faktiskt ändras. Här har vi vår Politiska Korrekthet att tacka för en hel del.

Jag vet i alla fall min strategi för de kommande fyra åren. Jag kommer att säga ifrån varje gång jag hör nåt som inte är ok.

Etiketter: ,

söndag, september 19, 2010

Fuck

Tja, det här med demokrati kändes kul tills valresultatet kom. SD verkar komma in i riksdagen. Det är så jävla deprimerande. Jag kan inte hålla tyst längre utan måste visa mitt rätta jag. Jag ser ned på er som röstar på SD.

Är stensäker på att ingen läser min blogg som röstar på dem, men utifall att. Det ska du veta i så fall - Stick och brinn dumma svin.

Etiketter: , ,

lördag, september 18, 2010

Mys

Igår fredag skulle jag ut på stan med en kompis på kvällen. Först skulle vi ta en drink. S skjutsade mig till baren och det första jag såg när jag kom in var en kille längst bort i baren. Min bror. Men han bor i Skåne, 60 mil bort. Så det är ju inte möjligt, det var bara det att det var han. Glad-chock. "Det där är min bror" tänkte jag om och om igen i skallen. För det var så konstigt men det var ändå så.

Det visade sig att S hade varit med och planerat hela skoj-chocken. En riktigt kul fredags-överraskning! Mer sånt!

Idag har jag tagit en mycket blöt promenad till vårt lokala bageri, som är vida känt för sitt goda bröd. Jag blev blöt ända in till benstommen och gick och drömde om en brasa i kaminen. Så nu sitter jag och surfar vid brasan och dricker te och mumsar. Helt fantastiskt. Mycket mys blir det!

Etiketter: ,

tisdag, september 07, 2010

Livet som pappersnäsdukskonsument

Jag är förkyld. Det är kallt hemma och nu längtar jag tills vi börjar elda i kaminen på kvällarna. Och tills jag gör det på dagarna också, men riktigt så vintrigt är det inte ännu.

Vi har varit en sväng i Malmö, gud vad jag gillar den staden. Plattan, AIK och sura gubbar i all ära, men Malmö har mer. Och bättre. Malmö har till exempel Västra hamnen, Ribban och Möllan. För att bara nämna några grejer. Och igår morse när vi var på väg hem skulle jag bara slinka in på ett jättebra café och köpa några mackor. Samtidigt kom en gubbe, en skånsk gubbe. Så här beställde han:

- Jao jaug sau hau disamma som igauurrr.

Och när jag skulle ut genom dörren med en påse och två koppar med hett innehåll så erbjöd han sig att hålla upp dörren till mig, gick igenom halva cafét för att hjälpa till och önskade mig sen en bra dag. Vad säger man?

Jag inser att det kommer sneglas snett på oss när vi till slut slår oss ned i den skånska myllan som två 08-aliens. Men jag ska charma dem sönder och samman.

Etiketter: , ,

eXTReMe Tracker